dimarts, 12 d’abril del 2011

L'entrada

Ens trobem, segurament, davant d’un fragment del mur d’entrada a la Domus Alba. Per la temàtica, podria tractar-se del mural que anunciava que es tractava d’un bordell. Es té constància, per les troballes en altres indrets, que els prostíbuls eren identificats en el carrer per un fal·lus o murals decoratius al·lusius al sexe que, de nit, eren il·luminats.























En aquest fragment hi ha definides dues parts. La primera, formada per nou peces o rajoles amb motiu decoratiu floral i amb restes de pintura amb negre i granat. Molt ben conservades. La segona part és un fris amb baix relleu, bastant desgastat, amb la representació d’un home nu amb els atributs sexuals molt prominents, i una dona nua, amb uns pits generosos i certa elegància. Els dos personatges sostenen una copa de vi a la ma, sembla com si fessin un brindis! Per què no? Estan, com veurem més endavant, en ple joc o en ple rital iniciàtic? L'home porta, a l'altra mà, un mirall.

Aquesta representació ve a reforçar que la Domus Alba no era un bordell qualsevol sinó que, com indiquen altres troballes, era famós per un “ritu iniciàtic” anomenat Baetulinus. Aquest servei, probablement, devia estar anunciat ja a la façana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada